ESSÈNCIES

“Digues-me (car ets tan sensible als efectes de l’arquitectura), no t’has adonat, tot passejant per aquest poble, que d’entre els edificis que el formen, els uns són muts, uns altres parlen, i d’altres, per fi, els més rars de tots, canten?

-No et pensis que sigui llur emplaçament, ni tan sols l’aspecte general, allò que els anima fins a tal punt o que els redueix al silenci. Resulta del talent del constructor, o del favor de les muses.”

Eupalinos o l’arquitecte, P. Valéry

Paul Valéry defineix perfectament el propòsit d’aquest apartat. Busquem transmetre el que suposa sentir l’arquitectura, però no qualsevol, ni sempre. Percebre’n l’esperit, aquesta atmosfera que envolta i pertany a l’obra i la converteix en quelcom més, en una sensació íntima de contacte amb l’essència més profunda, inherent a tota construcció projectada amb els ulls de l’ànima.

Anirem pensant i parlant d’espais que representin aquesta “aurea”, uns clàssics, altres actuals, però tots ells arquitectura d’essència.

William Turner

Sunrise with Sea Monsters, Joseph Mallord William Turner

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s