PPM_ACCIÓ 1

INICI DE L’ACCIÓ PER REPENSAR EL PATI DEL PLA MARCELL  (14.06.2016)

Comença la primera fase de construcció del nou pati de l’institut Pla Marcell!

És dimarts al matí, fa un dia esplèndid per començar a treballar amb ganes! Des de primera hora ja comptem amb un gran nombre de nois i noies per ajudar-nos… Així doncs cal organitzar-se bé per comissions de treball, ja que no sempre hi seran les mateixes persones muntant, pintant, enganxant, cargolant… I sobretot cal saber quins passos s’han d’anar seguint en tot moment…

Així doncs comencem distribuint tasques… Com som moltes persones a treballar, i ho anirem sent durant la setmana podem dedicar-nos a moltes coses diferents:

  • Rehabilitació de la pèrgola
  • Mur d’escalada
  • Treball amb canyes
  • Treball amb pneumàtics
  • Rehabilitació del mobiliari del pati; taules i palets
  • Pintar el mòdul exterior de cicles

Treballarem intensament durant tota la setmana fins dissabte per a realitzar la primera fase de construcció. L’esquema serà el mateix tots els dies; al matí coincidint amb les classes farem tallers amb alumnat i docència (de 8 a 12). Després RUSC continuarem treballant! Solucionant les actuacions més tècniques amb ajuda voluntària, que sempre es benvinguda!

Cada equip es dedica a desenvolupar de maneres diferents les seves tasques…

Al mur d’escalada, mentre una part de l’alumnat classifica les peces que seran suports de mans i peus, l’altra part es dedica a fer forats al mur i col·locar les primeres peces.

 

A la pèrgola hi tenim concentrada molta gent, millorant els ancoratges amb el terra, repintant la pèrgola amb vernís protector, reforçant els nusos utilitzant unes peces rigiditzadores noves que aprofitaran les existents… Això ho aconseguim canviant de direcció els cargols (que mirem de reutilitzar) ja que en la construcció existent s’havien col·locat a favor de veta i perillava de partir la peça. Per donar gruix i recolzament a les noves diagonals es claven les antigues a la part posterior, encaixant tot el nou sistema, rigiditzant l’angle i enfortint l’estructura.

D’altra banda, trobem el grup que treballa amb les canyes; s’han de pelar i classificar per saber quines són prou llargues per poder col·locar a la pèrgola i resisteixin, i quines són massa curtes.

 

A l’altre costat de l’institut, un pel amagades, tenim aquelles persones que es dediquen a netejar els pneumàtics. han de quedar ben nets per que a més de no embrutar (venen del taller i estan ben enguarrats!) es puguin pintar per tal d’evitar que desprenguin partícules nocives. També cal preparar-los per a que no s’acumuli l’aigua en el seu interior, així doncs a més de perforar-los per poder-los unir també caldrà perforar-los per garantir que l’aigua s’escoli!

Però la feina no acaba aquí!

Com som tantes persones a treballar contínuament la docència ens proposa fer activitats que s’havien de fer des de feia temps, i hi veu una bona oportunitat per engegar-les.

Cal reforçar i repintar els bancs de fusta que estan distribuïts pel pati, entre un parell de professors i diferents alumnes s’encarreguen de re-col·locar aquelles peces que s’han deformat més, repintar-les amb vernís i finalment rigiditzarles amb retalls de planxes d’OSB.

Paral·lelament, un altre grup de docència i alumnat s’encarreguen d’agrupar els palets de plàstic que ja eren al pati, unir-los i finalment “enmoquetar-los” per generar nous bancs pel pati. A més a més també pinten de color blau el nou mòdul prefabricat on es realitzen diferents activitats i classes a les tardes als cursos de Cicles de Grau Mitjà i Superior.

 

Això no para! els dos primers dies són intensos, treballant de vuit del matí fins a les vuit de la nit… Fins i tot ens quedem a dormir algun dia a la biblioteca de l’institut! A poc a poc les coses van prenent forma!

A finals de setmana caldrà desenvolupar els passos més complexes… Situar la nova fonamentació superficial, els rodons d’acer que serviran per ampliar la pèrgola i completar el damatge…

 

Seguim treballant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s